top of page

Leefstijl progamma COOL

Wat is het leefstijl programma COOL?

Ben jij door je huisarts doorverwezen naar het COOL programma? Dan zit je hier goed! Ik ben gecertificeerd coach voor COOL en vertel je er graag meer over.

Het COOL programma is bedoeld voor mensen met overgewicht, eventueel in combinatie met (een verhoogd risico op) een chronische ziekte zoals Diabetes of hart- en vaatziektes. Herken jij jezelf hierin en wil je werken aan een gezonde leefstijl? En deze ook behouden? Dan is het COOL programma wellicht iets voor jou.

Het is geen persoonlijke coachingJe wordt 2 jaar lang begeleid in een groep én individueel. Zo heb je steun aan anderen die ook willen werken aan een gezondere leefstijl én alle ruimte om tijdens individuele coachsessies met je leefstijl aan de slag te gaan. Je noemt dit ook wel: Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Een gezonde leefstijl draagt niet alleen bij aan een energieker dagelijks leven, maar ook aan het verminderen van medicatie en zelfs het stoppen van de medische molen. Uiteraard in samenspraak met je (medisch) behandelaar. 

Het traject duurt 2 jaar en wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Het komt dus ook niet ten laste van je eigen risico. 

Wanneer kom je in aanmerking voor dit programma?

 

  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: > 88 cm (vrouwen), > 102 cm (mannen)

  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. co-morbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu 

  • BMI hoger dan 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit

 LET OP:

Om in aanmerking te komen voor het COOL programma dien je een verwijzing te hebben van je huisarts.

bottom of page